قلمه انگور - نهالستان فضائلی

قلمه انگور

قلمه انگور

روش احداث خزانه تولید نهال انگو:

منظور تسریع در امر ریشه زایی بهتر است ابتدا قلمه های مو را (قلمه ساده یا پاشنه دار )تهیه نموده و در سیلو ریشه های اولیه را تولید و سپس در خزانه کشت نمائیم

روش تهیه قلمه :

قلمه مو را از شاخه های یکساله ای که خوب شده باشند تهیه می کنند و طول قلمه حداکثر ۳۵ سانتی متر و موقع تهیه قلمه باید توجه نمود که برش پایین قلمه را درست از زیر گره قطع کنیم و برش بالایی را حدود ۲ سانتی متر بالاتر از آخرین گره و به صورت مورب باشد .

اگر در انتهایی قلمه ها قسمتی از شاخه دوساله را باقی بگذاریم(به این قلمه ها پاشنه دار یا در ترکی دوغاناغ می گویند) در صد ریشه زایی آنها به علت داشتن مواد غذایی بیشتر در شاخه دوساله بهتر خواهد بود . قلمه ها که به صورت دسته های یکصد تایی بسته بندی می شود به صورت موازی وارونه (ته قلمه به پایین)در سیلویی که قبلا تهیه شده قرار می دهیم .

احداث سیلو برای ذخیره قلمه ها :

برای احداث سیلو در کنار باغ قطعه زمینی که رو به جنوب بوده و به خوبی آفتابگیر باشد به عمق تقریبا ۶۰ سانتی متر کنده میشود و در ته گودال ماسه ریخته و پس از قراردادن بسته های قلمه ها تمامی سیلو با ماسه در بالایی قلمه ها ی می ریزیم و در مدت نگهداری (حدودا ۱۵-۲۰ روز خواهد بود)باید توجه داشته باشیم که همیشه سطح ماسه ها را مرغوب نگه داشته باشیم

کاشت قلمه ها در خزانه:

بعد از ریشه دار شدن قلمه ها و قبل از اینکه ریشه ها رشد بیش از حد داشته باشند آنها را از سیلو به خزانه انتقال داده و در شیار هایی که قبلا آماده کرده ایم کشت میگردند.

بهتر است زمین خزانه را که قبلا به صورت جوی و پشته تهیه شده است (عرض ۷۰ سانتی متر)آبیاری نموده و سپس در زمان گاورو شدن قلمه را کشت کنیم (فاصله دو قلمه ۱۰ سانتی متر) پس از کاشت قلمه ها بلافاصله آبیاری انجام می شود و در مدت ۵ ماه (اگر در آخر اردیبهشت ماه قلمه به خزانه انتقال داده شود)قلمه به خوبی ریشه دار شده و به صورت یک نهال یکساله قابل انتقال به محل اصلی خواهد بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *